TTK’nın Ermeni Mezalimi Paneli, Tarihi Gerçekleri Tartıştı

Türk Tarih Kurumu Paneli: Güney Kafkasya ve Anadolu’da Türklere Yönelik Ermeni Mezalimi

Türk Tarih Kurumu (TTK), “20. Yüzyılda Güney Kafkasya ve Anadolu’da Türklere Yönelik Ermeni Mezalimi” konulu bir panel düzenledi.

Azerbaycan, panelin açılışında konuşan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, 20. yüzyılın başlarında Ermeni çetelerin, başta Taşnak ve Hınçak Örgütleri olmak üzere, sadece Osmanlı askerlerine değil, sivillere de silahlı saldırılar düzenlediğini vurguladı.

Özgen, Kazım Karabekir Paşa’nın raporları ve hatıralarında Türk halkına yönelik mezalim olaylarının detaylı bir şekilde ele alındığını belirtirken, Azerbaycan coğrafyasında ve Kafkasya’da Türklere karşı yapılan zulümlerin tarihsel önemine değindi.

Panelde, “büyük Ermenistan” idealine ulaşma amacıyla Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde demografik değişiklikler yapma çabalarının altı çizildi. Tarihi belgelerin önemi vurgulanarak, bu dönemin gerçekleriyle yüzleşilmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Kafkasya’da barışın sağlanması ve Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, tarihsel çatışmaların genç kuşaklara doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Panelde, tarih eğitimi ve gençlere tarihin doğru aktarılmasının gerekliliği üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Yeni kuşaklara, tarihin gerçekçi bir şekilde öğretilmesi ve Ermeni meselesinin de tarih kitaplarında yer alması gerektiği vurgulandı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan akademisyenler, tarihsel gerçeklerin önemine ve genç nesillere doğru bir şekilde aktarılmasının gerekliliğine vurgu yaptılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Kaynak: AA / Şeyma Güven – Güncel

Related Posts

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

AGS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI || AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS sınavı soru dağılımı nasıl, kaç dk sürecek?

AGS giriş belgesi, ÖSYM tarafından düzenlenecek oturuma katılacak adayların gündeminde yer alıyor. MEB Akademi Giriş Sınavı bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü de MEB-AGS sonuçları doğrultusunda yapılacak. 2 oturumda gerçekleştirilecek sınavda 80 soru yer alacak. MEB-AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. AGS giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS sınavı saat kaçta, kaç dk sürecek? İşte MEB AGS sınav giriş belgesi ÖSYM indirme ekranı bilgisi…

İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi, akbil ücretleri artacak mı? UKOME toplantısından karar!

İstanbul’da milyonlarca vatandaşın günlük hayatını doğrudan etkileyen toplu taşıma ücretlerine zam konusu, bir kez daha gündemin zirvesine yerleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), artan akaryakıt maliyetleri ve işletme giderlerini gerekçe göstererek toplu taşıma ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam teklif etti. 26 Haziran 2025 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında zam teklifi ile ilgili oylama yapıldı Peki, İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi? Akbil ücretleri artacak mı?

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap

Seferberlik nedir, ne demek? Seferberlik nasıl ilan edilir?

Seferberlik, bir ülkenin ve milletin, başta askeri güç olmak üzere, devletin tüm güç ve kaynaklarının savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin faaliyetlerdir. Bu faaliyetler, barış durumundan savaş veya savaşı gerektirebilecek gerginlik ve buhran dönemlerine süratle ve etkin bir şekilde geçişi sağlamayı amaçlar. Seferberlik, sadece askeri personeli değil, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektördeki işletmeleri, insan gücünü, araçları ve her türlü mal ve hizmeti kapsar. Peki, seferberlik nasıl ilan edilir? İşte, o ayrıntılar