Fransız Doktor yumurtalar hakkındaki kalıcı efsaneye son verdi: Etkisi yok!

Yumurta ve Kolesterol İlişkisi: Doğru Bilinen Yanlışlar

Yıllar boyunca kolesterol açısından kötü bir üne sahip olan yumurta, aslında sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Beslenme uzmanı Dr. Jean-Michel Cohen, bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak yumurtanın kolesterol ile olan ilişkisini ele alıyor.

Yumurta Kolesterolü Etkiler mi?

Dr. Cohen’a göre, bir yumurta yaklaşık 225 mg kolesterol içerir ancak bu kolesterol direkt olarak kan kolesterol seviyesini etkilemez. Vücuttaki kolesterolün büyük çoğunluğu karaciğer tarafından üretilirken, sadece küçük bir kısmı besinlerden gelir. Bu nedenle, kolesterol seviyesinin asıl belirleyicisi karaciğerdir.

Cohen, yumurtanın biyolojik parametreler üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olduğunu ve kolesterol seviyesini düşürmek isteyenlerin yumurtayı suçlamaması gerektiğini vurguluyor. Günlük olarak tüketilen üç-dört yumurtanın bile kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtiyor.

Yumurtanın Sağlık Açısından Önemi

Yumurta, Omega-3 yağ asitleri, A vitamini, B12 vitamini ve yüksek kaliteli protein gibi birçok besleyici öğeyi bünyesinde barındırır. Bu nedenle, yumurta düzenli olarak tüketildiğinde sağlık açısından son derece faydalıdır. Ayrıca, ekonomik ve besleyici bir seçenek olması da tercih edilmesini sağlar.

Yumurtanın sağlık açısından zengin bir besin kaynağı olduğunu belirten Dr. Jean-Michel Cohen, sağlıklı bir beslenme programından yumurtayı çıkarmamanın önemine vurgu yapıyor. Yumurta tüketiminin kolesterol üzerinde minimal bir etkisi olduğunu ve sağlıklı beslenmenin bir parçası olması gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Mounjaro: Etkisi de büyük bedeli de! Süper iğne mi, pahalı rüya mı?

2022’de Amerian İlaç ve Gıda Dairesi onayı alan (FDA) tirzepatid, tıp literatüründe “ikili hormon mimeti” olarak anılıyor. Ama kullanıcılar ona tek bir ad veriyor: süper iğne. Haftada bir kez karnına yapılan bu enjeksiyon, sadece mideyi değil, zihni de susturuyor. Yemek düşüncesi buharlaşıyor. Açlık değil, arzu bastırılıyor.