MEB özel öğretim kurumuna ilişkin standartları belirledi

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak 2025 tarihli ve 32771 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile tanımlanan üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin binaların fiziki yapısı, gerekli araç gereçler ile personel standartları yönergede yer aldı.

İlkokul çağındaki çocuklara yönelik kurulan “öğrenci etkinlik merkezleri”, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Merkezlerde ayrıca, öğrencilere ödev ve proje çalışmalarında bireysel destek sunulacak.

Bu kurumlarda merkezin faaliyet alanına uygun öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici ve rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar görev alabilecek.

Dil, konuşma ve ergoterapi merkezlerinde bireysel ve grup eğitimi verilebilecek

İkinci tür özel kurum olan “dil konuşma ve ergoterapi merkezleri” ile bireylerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi, konuşma akıcılığı, yaşa ve kültüre uygun ses özelliklerinin kazandırılması ile toplumsal uyumun artırılması amaçlanıyor.

Bu merkezlerde hem bireysel hem de grup eğitimi verilebilecek. Programlara göre, uzman öğretici kadrosunda olmak üzere ergoterapist, dil ve konuşma terapisti, odyolog ve konuşma bozuklukları uzmanları görev yapabilecek.

Rehberlik ve psikolojik danışma merkezleri, profesyonel destek sunacak

Üçüncü olarak tanımlanan “rehberlik ve psikolojik danışma merkezleri”, bireylerin kendini tanıması, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmesi ve psikolojik iyilik halinin artırılmasına yönelik bireysel ve/veya grup temelli profesyonel olarak psikolojik destek sunacak, burada mesleki gelişimi destekleyici eğitimler de düzenlenecek.

Bu merkezlerde rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve psikologlar görev alabilecek.

Yeni düzenlemelerle öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre gelişimlerini destekleyen, iletişim becerilerini artıran ve psikolojik destek sağlayan özel kurumların sayısının artması hedefleniyor.

Related Posts

Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı!

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Atama kararı sonrası, Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un hayatı ve biyografisi gündeme geldi. 121’i uluslararası, 33’ü ise ulusal hakemli dergilerde olmak üzere alanında 150’nin üzerinde bilimsel makalesi yayınlanan Okumuş’un kendi alanında çok sayıda eğitici sertifikası bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

AGS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI || AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS sınavı soru dağılımı nasıl, kaç dk sürecek?

AGS giriş belgesi, ÖSYM tarafından düzenlenecek oturuma katılacak adayların gündeminde yer alıyor. MEB Akademi Giriş Sınavı bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü de MEB-AGS sonuçları doğrultusunda yapılacak. 2 oturumda gerçekleştirilecek sınavda 80 soru yer alacak. MEB-AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. AGS giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS sınavı saat kaçta, kaç dk sürecek? İşte MEB AGS sınav giriş belgesi ÖSYM indirme ekranı bilgisi…

İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi, akbil ücretleri artacak mı? UKOME toplantısından karar!

İstanbul’da milyonlarca vatandaşın günlük hayatını doğrudan etkileyen toplu taşıma ücretlerine zam konusu, bir kez daha gündemin zirvesine yerleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), artan akaryakıt maliyetleri ve işletme giderlerini gerekçe göstererek toplu taşıma ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam teklif etti. 26 Haziran 2025 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında zam teklifi ile ilgili oylama yapıldı Peki, İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi? Akbil ücretleri artacak mı?

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap