Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız İhbarlara Yüksek Cezalar Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi gereksiz yere arayanlar artık 15 bin TL’ye kadar idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ kapsamında, acil çağrı hatlarının gereksiz meşgul edilmesine yönelik cezai yaptırımlar güncellendi.

CEZA 6 KATINA ÇIKTI

Düzenlemeye göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere arayarak görevlilerle konuşan, ısrarla çağrı bırakan ya da hattı meşgul eden kişilere uygulanan idari para cezası 250 TL’den 1,500 TL’ye çıkarıldı.
Asılsız İhbarda Bulunanlara 15 Bin TL Ceza

Daha da önemlisi, olay yerine giden ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda ihbarın asılsız olduğunun tutanakla tespiti halinde, ilgili kişiye 15 bin TL idari para cezası kesilecek. Bu cezalar, valilikler tarafından uygulanacak.

Ayrıca bu fiilin bir yıl içinde tekrar edilmesi durumunda, cezalar iki katına kadar artırılacak.

Yetkililer, bu düzenlemenin hayati önem taşıyan acil durumlarda, sağlık ve güvenlik ekiplerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşabilmesini sağlamak için yapıldığını vurguluyor. Asılsız ihbarlar, hem kamu kaynaklarını israf ediyor hem de gerçek vakalara müdahaleyi geciktiriyor.

Related Posts

TÜED Genel Başkanı Ergün’den emekliler için seyyanen zam talebi

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için seyyanen zam talebinde bulundu.

Milyonlarca eve tebligat gönderilmeye başlandı… Bakanlık radarına aldı: Tapuda bunu yapana ceza geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, milyonlarca taşınmaz sahibini yakından ilgilendiren kritik bir denetim sürecini başlattı. Tapu işlemlerinde, satış bedelinin rayiç değer altında gösterilmesi yaygın bir uygulama haline gelirken, Bakanlık bu duruma son vermek için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar…

TÜİK’te yöneticilik adeta arpalık oldu

Enflasyon rakamlarını doğru açıklamadığı gerekçesiyle en fazla tartışılan kurumların başında gelen Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) başkan yardımcılığı koltuğu adeta arpalık oldu. Normalde dört başkan yardımcısı olan TÜİK’te başkan yardımcısı sayısı kısa süre önce 6’ya çıkarıldı.

TÜHİS rakam sundu: Kamu işçisi zam teklifi belli oldu!

Kamu işçileriyle yürütülen toplu sözleşme süreci devam ediyor. Hükümetin sunduğu zam teklifine karşı sendikalar yeni bir öneri bekliyor. Görüşmelerin yakın zamanda sonuçlanması öngörülüyor.

10 yılın lideri hamsi oldu

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti.

Ekonomi para politikasından ibaret değil

Hakim karşısına çıktıktan sonra eleştiri dozunu düşürdüğü görülen TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Para politikaları ile elde edilebilecek kazanımlar gerekli fakat yeterli değil” dedi.