Spot piyasada doğal gaz fiyatları! (25.03.2025)

Enerji Piyasalarında Son Durumlar

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, geçtiğimiz gün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 33 milyon 661 bin 521 lira olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki güne kıyasla 34 milyon 643 bin 250 lira seviyesine düştü.

Spot doğal gaz piyasasında, dün 1000 metreküp doğal gazın referans fiyatı 12 bin 368 lira 21 kuruş olarak belirlenirken, gaz ticaret miktarı ise 2 milyon 729 bin metreküp oldu.

Piyasa katılımcıları için dengeleme gazı alış fiyatı 12 bin 986 lira 62 kuruş, satış fiyatı ise 11 bin 749 lira 80 kuruş olarak tespit edildi.

Türkiye’ye, geçtiğimiz gün 231 milyon 304 bin 268 metreküp doğal gaz girişi sağlandı. Piyasaya arz edilen doğal gaz miktarı ise 229 milyon 404 bin 11 metreküp olarak kaydedildi.

Related Posts

İhracatçılara taahhütlerini tamamlama için ek süre ve itiraz hakkı

Devletten vergi ve harç muafiyeti alan firmalara, ihracat taahhütlerini yerine getirmeleri için daha fazla zaman tanındı. Ceza alan şirketler ise 30 gün içinde itiraz edebilecekler.

Emekliye zam sonrası gözler banka promosyonlarda: Yeni tutarlar belli oluyor

Emekli maaşlarına yüzde 16.67 zam gelmesiyle birlikte gözler yeniden banka promosyonlarına çevrildi. Kamu ve özel bankalar en yüksek promosyon ödemesini 27 bin TL’ye çıkardı. Uzmanlar, yıl sonuna kadar bu rakamın 35 bin TL’yi aşabileceğini öngörüyor. Promosyonlarda yeni dönem başlıyor.

Azerbaycan Rusya’yla ekonomik işbirliğini askıya alırsa ne kadar kaybeder?

Rusya ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilimli süreç nedeniyle Bakü’nün Rus pazarından çekilmesi halinde Azerbaycanlı şirketlerin yaşayacağı kaybın bir hayli yüksek olduğu görüldü.

Bakan Şimşek: Enflasyondaki belirgin yavaşlama eğilimi devam edecek

Bakan Şimşek: Enflasyondaki belirgin yavaşlama eğilimi devam edecek

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.