Trump’ın sert kararlarıyla bazı zenginler servetine servet kattı

Donald Trump’ın Politikaları Zenginleri Zenginleştirdi!

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın aldığı kararlar, bazı zenginlerin servetlerini artırdı. Trump’ın politikaları, belirli bir kesimin ekonomik durumuna olumlu şekilde yansıdı. Dünyanın en zengin 10 kişisinin serveti bir günde 135,33 milyar dolar arttı. En büyük günlük kazancı ise 35,9 milyar dolarla Elon Musk elde etti.

2 Nisan’da tarifelerin duyurulmasıyla zenginler servetlerinde büyük kayıplar yaşadığına dair haberler yayıldı, ancak sonrasında ortaya çıkan verilere göre, zenginlerin servetlerinde büyük artışlar da yaşandı. Borsalarda yaşanan hareketlilik sonucunda, Tesla CEO’su Elon Musk dahil olmak üzere zenginler, sadece bir günde 135,33 milyar dolarlık servet artışı elde etti.


Related Posts

İhracatçılara taahhütlerini tamamlama için ek süre ve itiraz hakkı

Devletten vergi ve harç muafiyeti alan firmalara, ihracat taahhütlerini yerine getirmeleri için daha fazla zaman tanındı. Ceza alan şirketler ise 30 gün içinde itiraz edebilecekler.

Emekliye zam sonrası gözler banka promosyonlarda: Yeni tutarlar belli oluyor

Emekli maaşlarına yüzde 16.67 zam gelmesiyle birlikte gözler yeniden banka promosyonlarına çevrildi. Kamu ve özel bankalar en yüksek promosyon ödemesini 27 bin TL’ye çıkardı. Uzmanlar, yıl sonuna kadar bu rakamın 35 bin TL’yi aşabileceğini öngörüyor. Promosyonlarda yeni dönem başlıyor.

Azerbaycan Rusya’yla ekonomik işbirliğini askıya alırsa ne kadar kaybeder?

Rusya ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilimli süreç nedeniyle Bakü’nün Rus pazarından çekilmesi halinde Azerbaycanlı şirketlerin yaşayacağı kaybın bir hayli yüksek olduğu görüldü.

Bakan Şimşek: Enflasyondaki belirgin yavaşlama eğilimi devam edecek

Bakan Şimşek: Enflasyondaki belirgin yavaşlama eğilimi devam edecek

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TİM Başkanı Gültepe: 26 sektörün yarısı eksi yazıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Türkiye’nin 2-3 yıl önceki rekabetçilik düzeyine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Gültepe, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için ihracatın tabana yayılması, yani tüm sektörlerimizin pozitif katkı vermesi büyük önem taşıyor. Oysa son aylarda 26 sektörün neredeyse yarısı eksi yazıyor” dedi.